Druhá večeře

Dušené jablko Dušené jablko

Ingredience: 200 g jablko dušené, cukr

Nutriční hodnoty: energie: 509 kJ, bílkoviny: 0,4 g, tuky: 0,4 g, sacharidy: 32,9 g, draslík: 140 mg, fosfor: 12 mg

 

 

 

 

 

 

Chléb s džememChléb s džemem

Ingredience: 35 g chléb, 5 g tuk, 5 g džem 

Nutriční hodnoty: energie: 553 kJ, bílkoviny: 2,7 g, tuky: 4,5 g, sacharidy: 21,4 g, draslík: 57 mg, fosfor: 43 mg

  

 

 

 

 

Tvarohový krém Tvarohový krém

Ingredience: 60 g tvarohový krém - termix

Nutriční hodnoty: energie: 486 kJ, bílkoviny: 6,9 g, tuky: 6,2 g, sacharidy: 8,2 g, draslík: 48 mg, fosfor: 72 mg

 

   

 

 

 

Ananasový kompot Ananasový kompot 

Ingredience: 150 g ananasový kompot bez šťávy

Nutriční hodnoty: energie: 534 kJ, bílkoviny: 0,8 g, tuky: 0,3 g, sacharidy: 33,2 g, draslík: 86 mg, fosfor: 17 mg

 

 

 

 

 

Chléb s budapěšťskou pomazánkou Chléb s budapěšťskou pomazánkou

Ingredience:  chléb, 30 g budapešťská pomazánka                                            

Nutriční hodnoty: energie: 894 kJ, bílkoviny: 4,6 g, tuky: 13,7 g, sacharidy: 19,2 g, draslík: 78 mg, fosfor: 65 mg 

 

Proč zařazovat druhé večeře:

  • Doplnění energie.
  • Doplnění kvalitních bílkovin.
  • Osvěžení a ztlumení pocitu žízně.